Козацька рада в Мелітополі

Козацька рада в МелітополіКозацька рада в Мелітополі

26 січня 2020 року на терітопії Свято-Георгієвського храму відбулася чергова рада Мелітопольського куреня Козацького війська Запорізького низового. На зібранні були присутні козаки мелітопольського куреня та інших козацьких організацій Мелітополя та Мелітопольського району.

 

 

На раді старшин козаки підбили підсумки діяльності куреня у 2019 році. В цей день до лав Мелітопольського куреня були прийняті Юрій Антропов та Генадій Рудич, вони пройшли випробовувальний термін та мають гарні рекомендації від козаків.

Урочисті заходи продовжилися освяченням козацьких клейнодів (символів козацького куреня: польового прапору, пірнача-сіимвола куріного отамана, козацьких шабель та нагайки). Клейноди освятили у каплиці равноапостольного князя Володимира.

 

На подвір’ї храму відбувся урочистий прийом в козаки. Майбутні члени Мелітопольського куреня присягнули «…перед Богом Всевишнім, перед Українським народом.. берегти і плекати єдність Українського козацтва. До останнього подиху і останньої краплини крові служити Україні».

Наприкінці ради козаки здійснили давню традицію «козацьке коло», де обирається керівництво куреня на наступний рік. Вів «Коло» старійшина куреня Андрій Працовитий. Відкритим голосуванням отаманом було обрано Ігоря Лисенка, суддею-СергіяАбаренко, кайтаржи- Сергія Петрова.

Козаки живуть і нині

В нас, на рідній Україні.

Край наш бережуть від лих

Тож шануймо щиро їх.

Просмотры (104)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *